About

Misschien is het niet een keuze om gelukkig te zijn maar is het juist een ontwikkeling. Jij kiest er niet voor om een mooie tuin te hebben – we moeten deze voeden, water geven, schoffelen en het onkruid wieden.

– Lianne Blacquière


Welkom op coachlianne.nl. Voordat ik mijzelf voorstel wil ik jou een verhaal vertellen, wat tevens het begin is van mijn boek: ‘Een nieuw begin’.

‘Nog niet zo lang geleden was ik wanhopig op zoek naar meer. Om meer te zijn, meer te doen en meer te hebben. Ik had toen nog geen idee hoe ik moest beginnen.

Ik kan mij nog steeds de frustratie en ontevredenheid herinneren. Ik had een gebrek aan zelfvertrouwen. Ik had het gevoel dat ik mijzelf aan het saboteren was. Ik voelde een grote weerstand tegen alles wat ik moest doen. Dit kwam voornamelijk voort uit een gevoel van angst.

Ik was er toen heilig van overtuigd dat ik niet goed genoeg was, dat ik niet genoeg had en alles wat ik ook maar wilde bereiken mij toch niet zou gaan lukken.

Dit gevoel merkte ik in het begin niet op. Hierdoor zakte ik steeds dieper weg in het moeras van zelfmedelijden. Deze gevoelens maakten mij onzeker, angstig en depressief.

Deze periode begon tijdens en na de coaching die ik kreeg toen ik anorexia had. Ik dacht dat, als deze intensieve coaching eenmaal achter de rug was, ik wel weer een ‘normaal’ leven zou krijgen. Maar nee, ik merkte al snel dat het juist moeilijk is om je leven weer op te pakken tijdens en na een periode van coaching en zelfontwikkeling.

Pas toen mijn moeder ziek werd, ik een jaar voor haar had gezorgd en ik daarna besloot om mijn oude woonplaats achter mij te laten en echt voor mijzelf te kiezen, kwam ik los. Hierdoor durfde ik eindelijk voor mijzelf te kiezen en uit te groeien tot de persoon die ik op dit moment ben.’


Mijn dromen waarmaken. Dat is wat ik wil. Jonge vrouwen helpen om hun eigen leven te creëren. Om zekerder van zichzelf te worden. Om eindelijk eens voor zichzelf te gaan kiezen. Om leren te genieten, los te laten en in het NU te leven

 

-Lianne Blacquière

 

 


Lianne Blacquière werkt als ervaringsdeskundige coach bij eetstoornissen en coacht daarnaast vrouwen die sterker in hun schoenen wilt staan en hun leven willen veranderen. Ze is gecertificeerd professional life coach, ervaringsdeskundige coach, personal trainer en professional masseuse. Deze 3 specialisaties gebruikt zij om het leven van haar klanten een ‘boost’ te geven. Daarnaast schoolt zij zich continue bij door opleidingen en cursussen te volgen in dit vak.

Naast haar ervaringsdeskundigheid in eetproblemen als anorexia en boulimia heeft zij het boek: ‘Een nieuw begin’ geschreven. In dit boek beschrijft zij haar weg naar herstel en geeft zij 10 praktische opdrachten om jouw eetstoornis/depressiviteit/burn-out te overwinnen.