0

WIE IS LIANNE?

Misschien is het geen keuze om gelukkig te zijn, maar juist een ontwikkeling. Jij kiest er niet voor om een tuin te hebben, je zal het onkruid moeten wieden, de tuin moeten schoffelen en onderhouden.

OVER LIANNE

– NAC professional life coach

– Ervaringsdeskundige coach

– Sport – en ontspanningsmasseuse

Lianne werkt nu 3 jaar als ervaringsdeskundige coach op het gebied van eetstoornissen, depressie en burn-out. Vanaf haar 15e tot haar 18e is zij intensief in behandeling geweest om anorexia, boulimia en een depressie te overwinnen. De ervaring van dit overwinnen en de ervaring met verschillende behandelmethoden, psychologen, coaches en therapeuten – heeft haar gebracht waar zij nu is.

Door te weten wat wel en niet werkt, en door het schrijven van haar eigen behandelplan – wat haar boek: ‘Een nieuw begin 2.0 is geworden – is zij de eetstoornissen, depressie en de burn-out de baas geworden. Nu ziet zij het als haar roeping dit voor iedereen mogelijk te maken en haar ervaring te delen met iedereen die aan de slag wil met het overwinnen van een eet uitdaging, zelfliefde creëren en het accepteren van lichaamsbeeld. 

Als coach helpt zij vrouwen die sterker in hun schoenen willen staan, zelfliefde willen ontwikkelen, een liefdevolle relatie tot voeding en hun lichaam willen en daarnaast werkt zij samen met instanties om haar kijk op de huidige gezondheidszorg en diagnoses te delen en daarin verandering te creëren.

Lianne woont in Amsterdam, houdt van koffie en laat zich tot op de dag van vandaag intensief coachen door coaches over de hele wereld. Haar huis staat vol boeken en je vindt haar op een vrije dag in een koffie tentje, de klimhal en in de natuur.

 

LIANNE HAAR PERSOONLIJKE VERHAAL

1-1 coaching

Wil jij samen met Lianne aan de slag?

Mijn leven stond op z’n kop

Ik weet nog het moment dat ik mijzelf in de badkamer opsloot, een mes in mijn handen en de tranen rolden over mijn wangen. Ik wilde niet meer. Ik kón niet meer. Wat ik ook deed, het leek niet minder te worden.

De dagen werden die tijd donkerder. Langer. De stemmen in mijn hoofd waren niet meer te verdragen. De psycholoog wist niet meer wat ze met mij aan moest – en ik dacht dat het aan mij lag. Ik dacht dat ik door aan het draaien was en ik moest worden opgenomen in een gekkenhuis.

En toch zei er een engeltje op mijn schouder: ‘Geef niet op, dit ben jij niet’.

Dit stemmetje heeft mij gered. Deze overtuiging: ‘Jij bent niet deze stem’ – zorgde ervoor dat ik bleef vechten. Dat ik hier nog ben.

Ik weet hoe diep je kunt zitten. Ik weet hoe ongelukkig en in de war je kunt zijn. Ik begrijp dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dat er soms geen uitweg meer is.

Ik weet ook hoe het is om je niet begrepen te voelen en daarnaast jezelf niet te begrijpen. 

Ik weet hoe het is om te weten dat er iets aan de hand is, maar niet weten wat je ermee moet/kan doen.

Ik weet hoe het voelt dat je meer wilt maar geen idee hebt hoe je dit kunt bereiken.

Ik weet hoe het is om vast te zitten in negatieve gedachten over jezelf en je lichaam.

Ik weet hoe het is om jezelf niet mooi en goed genoeg te vinden.

Ik weet hoe het is om een verstoorde relatie tot voeding, lichaamsbeeld en sporten te hebben.

Ik weet hoe het is om jezelf dagelijks naar de sportschool te sleuren, niet blij zijn wat je in die spiegels ziet waardoor je jezelf blijft afwijzen en je voeding moet bij blijven houden met een app omdat je denkt dat als je dat lichaam van je dromen hebt bereik – je dan gelukkig bent.

Maar geloof mij; dit is niet zo.

Het gaat niet om het veranderen van je uiterlijk om gelukkig te worden. Het gaat erom dat je geluk gaat vinden in jezelf. Het gaat om liefde vinden in en voor jezelf. 

Het gaat erom dat je erachter gaat komen wie jij bent, wie jij wil zijn, wat jou gelukkig maakt maar ook wat jou verdrietig en boos maakt.

Het gaat erom dat jij met emoties en gevoelens om leert gaan. Dat jij deze er gaat leren laten zijn. Dat jij erachter gaat komen wat jouw fundament is waar jij op bouwt en of dit fundament bij jou past.

Ik heb jarenlang in gevecht gezeten met mezelf. Met mijn lichaam en met alle negatieve gedachten over het leven. Door intensieve coaching, lezen van veel boeken en dagelijkse oefeningen ben ik een ander mens geworden.

Ik kan volle overtuiging vertellen dat zodra ik aan de slag ging met het creëren van zelfliefde, ik de trauma’s uit mijn verleden een plekje ben gaan geven en vanuit oké zijn met mijzelf – ik een heel ander mens ben geworden.

En dit is waarom ik doe wat ik nu doe. Omdat ik geloof dat iedereen dit kan. Omdat ik weet hoe diep je kunt zitten, maar ook weet dat je eruit kunt komen. Door te focussen op liefde, omarming, rust en ruimte.

De beste investering die ik heb gemaakt, en ik nog steeds maak is 1-1 coaching (en boeken). De spiegels die voor worden gezet, de oprechtheid en eerlijkheid naar jezelf en de kwetsbaarheid.

Want vanuit kwetsbaarheid kun je een verbinding met jezelf en de mensen om je heen maken waar je je versteld van staat. Kwetsbaarheid is een kracht.

Wil jij samen met mij aan de slag?

ZELFLIEFDE

Ik weet dat veel van jullie dit willen creëren en denken dat dit een eind station is. Dat als jij aan de slag gaat met het creëren van zelfliefde dat je er dan bent.
Maar wat is zelfliefde? Wat ik geloof en waar ik veel over na heb gedacht de afgelopen tijd is dat zelfliefde voor iedereen iets anders is. In de eerste gesprekken met beginnende cliënten vraag ik altijd wat zelfliefde voor hen betekent, vaak wordt er dan gedeeld wat je veel over zelfliefde kan vinden in de media. Het riedeltje van geluk en vrijheid. Van goed voor mezelf zorgen en geen zorgen meer hebben over hoe ik eruit zie.

Als het gaat om een goede relatie tot eten, begin ik het liefste met de relatie die jij met jezelf hebt. Wat geloof jij over jezelf? Wat geloof jij over het leven? 
Als het gaat om zelfliefde, begin ik ook het liefste bij de huidige relatie met jezelf. Met wie en wat identificeer jij je? In welke energie zit jij nu, mannelijke of vrouwelijke energie?

Zelfliefde is het begin, niet een eindstation. Het is niet een einddoel maar juist de start van een heel nieuw hoofdstuk. Misschien zelfs wel een heel nieuw boek. Zelfliefde en het accepteren van wie jij bent, überhaupt weten wie jij bent en wat jij belangrijk vindt – de essentie van jouw bestaan.

Als jij merkt dat je obsessief bezig bent met voeding, je vastloopt in emotie eten, niet eten, angst voor eten – focus je eens op jou. Op hoe jij naar jezelf kijkt. Naar het verhaal wat jij met je meedraagt, jouw verleden. Jouw overtuigingen. Jouw blik op de wereld. Begin in jezelf. Niet buiten jezelf met een diagnose of een identificatie met een bepaalde ‘eetstoornis’. Want de relatie tot voeding is vaak een reflectie van de relatie die jij tot jezelf hebt. 

Weet dat je niet alleen bent, en dat ik bezig ben met een online programma waarin jij intuïtief kunt leren eten, en aan de slag gaat vanuit de kern. De relatie tot jezelf gaat helen en vanuit die plek de relatie met voeding

back to top