Reviews

1 beoordeling voor Ontwikkel zelfacceptatie en een liefdevol lichaamsbeeld

  1. MAUREEN RUITENBERG (GEVERIFIEERDE EIGENAAR)

    In de cursus leer je te kijken naar positieve punten van jezelf en je lichaam. Daarnaast ga je stap voor stap kijken naar waar bepaalde overtuigingen vandaan komen. Deze overtuigingen leer je om te buigen naar iets positiefs. Hierbij zijn de werkbladen erg handig om te gebruiken om zo alles visueel te maken en de stappen gemakkelijk kan herhalen. Verder wordt er in de cursus ook veel informatie en tips gegeven. Al met al maakt deze cursus dat je steeds meer leert positiever naar jezelf te kijken en jezelf steeds meer leert te accepteren. Deze cursus deed ik naast de coaching en vond ik een fijne aanvulling!


Deze cursus is niet alleen geschikt wanneer je worstelt met een eetstoornis; de cursus, wat ik tot nu toe heb ervaren, is dat het gaat om zelfliefde en zelfacceptie—jezelf toestemming geven, en te leren geven, om te zijn wie je bent. Ik merk nu ik de cursus doe, en in een positievere stroom (‘flow’) zit (ook mede door de coachingsgesprekken die ik heb met Lianne), ik de vragen beantwoord vanuit mijzelf en niet vanuit de eetstoornis. Ik kijk nu naar mijzelf als persoon, en niet vanuit de ik met een eetstoornis. De cursus is over het algemeen erg fijn en leerzaam, vol met waardevolle tips en opdrachten om dichter bij jezelf te komen en jezelf te (her)ontdekken. Het fijne aan deze cursus is dat je er de tijd voor kunt nemen, er zit geen deadline aantast wanneer je een bepaald hoofdstuk voltooid moet hebben. Elke week komt er een hoofdstuk en de daarbij behorende vragen ter beschikking en je kunt er zolang over doen als je zelf wilt. Ik merk dat ik veel aan de cursus heb en vooral behoefte aan heb wanneer ik merk dat ik niet zo lekker in mijn vel zit. Maar ook als ik wel goed in mijn vel zit en ik barst van de positiviteit, vind ik het fijn om de cursus te doen. Ik schrijf de opdrachten op in een schrift en kijk daar dan op terug wanneer ik daar behoefte aan heb. Doordat ik het bijhoud in een schriftje, zie ik mijn vooruitgang—daar ben ik enorm trots op. Ik vind het fijn dat deze cursus er is; het is een echte aanrader als je klaar bent voor Een Nieuw Begin.

En nog heel even een kleine review over je onwijs leerzame online cursus:
Je hoeft er inderdaad geen eetstoornis voor te hebben. Ik merk nu ik je cursus doe, en nu ik in een positieve flow zit, ik de vragen beantwoord vanuit mijzelf en niet vanuit mijn eetstoornis. Ik kijk nu naar mijzelf als persoon, en niet als iemand met een eetstoornis. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet verwoorden haha. Maar je cursus is echt leerzaam en heel fijn. Het is ook een fijn gevoel dat je je eigen tempo kan bepalen, het is niet erg als je achterloopt of even een pauze neemt.
Het mooiste vind ik dat ik, mede door je geweldige coaching, mijzelf aan het terugvinden ben en mijzelf los kan zien van de eetstoornis en alles wat bijzaak is: alle labels die de psychologen mij hebben gegeven waardoor ik mijzelf compleet was kwijtgeraakt. ♥️♥️♥️

Ik weet nog dat ik trillend van angst voor de deur stond en vijf keer opnieuw een poging deed om aan te bellen. Trillend van opluchting stond ik na de eerste coachingsessie weer buiten. Wat coaching met Lianne zo waardevol maakt, is dat ze je constant een liefdevolle spiegel voorhoudt, maar niet bang is om zin en onzin van elkaar te scheiden. Lianne liet me nadenken over alles wat ik tegen mezelf zei zodat ik mezelf ermee durfde te confronteren, en zo zelf mijn patroon kon veranderen. Want herstel is makkelijker -lukt vaak niet- zonder hulp, maar de enige die jou echt kan herstellen is jezelf. In mijn geval gingen we vliegensvlug door de coachsessies heen en voelde ik me elke week weer als een ander mens, iets wat ik bij andere hulpverleners nooit had ervaren. Lianne is een van de krachtigste mensen die ik ken en heeft mij geleerd dat ik net zo sterk ben. Vandaag ga ik als een nieuw mens door het leven, vrij van oude angsten en patronen en vrij om met volle overtuiging te leven. Ik ben haar altijd dankbaar.

Lianne wist mij, door de juiste vragen te stellen en reacties te geven, na te laten denken over mezelf en de manier waarop ik naar mezelf keek. Daardoor ontdekten we wat ik kan doen (en vooral ook denken) om mij beter te voelen. Lianne haar boek vond ik een hele goede aanvulling op de gesprekken omdat ik door elke dag erin te lezen en opdrachten te doen dagelijks bezig was met mezelf ontwikkelen. 

Ik heb Lianne nog nooit gezien, maar door de telefoongesprekken die ik met haar had heb ik mijn gedachten en zelfbeeld kunnen veranderen. Ik kijk nu veel positiever tegen zaken aan en ik heb meer zelfvertrouwen en rust gekregen.  Verandering moet je zelf doen, maar Lianne kan je daarin erg goed coachen.  


Toen ik besloot helemaal klaar te zijn met de – in mijn ogen – vreemde en soms vervelende relatie met eten maakte ik een afspraak met Lianne. Ik kwam bij haar terecht door te luisteren naar een podcast (De krachtige vrouw van Jip Isabel) waarin Lianne in gesprek ging over eetstoornissen en haar manier van coaching. Ik vond de verhalen heel herkenbaar en ik vond het fijn om te horen dat wat ik soms dacht of voelde niet ‘raar’ was. Toen ik de eerste afspraak maakte voelde ik me een beetje een aansteller, omdat ik wist dat er mensen zijn die ernstigere eetstoornissen hebben dan ik. Gelukkig nam Lianne mij heel serieus en was ze meer dan bereid mij te helpen, puur omdat ik zelf last had van mijn eetproblemen en ze mijn leven in de weg zaten.

Meteen vanaf het eerste gesprek voelde ik me ontzettend op mijn gemak bij Lianne. Ze is heel betrokken, inspirerend, een goede luisteraar en ook een onwijs lief. We hadden het tijdens een gesprek vaak over gebeurtenissen in de week zelf, over het verleden, over de totstandkoming van mijn problemen en over mijn vele – en chaotische – gedachten. Lianne wist vaak precies de goede vragen te stellen. De meeste vragen waren echt lastig te beantwoorden, maar daardoor werd ik wel aan het denken gezet. Lianne snapte mijn gedachten, zelfs als ik ze soms zelf niet snapte en bracht veel duidelijkheid. Aan het eind van een sessie kreeg ik dan vaak een opdracht mee voor die week, zodat ik er thuis ook mee aan de slag kon.

Het praten met Lianne voelt alsof je met een vriendin praat. Je kunt met haar lachen, bij haar huilen en niets is te gek. Hierdoor voelde de gesprekken heel natuurlijk en was het vaak ook heel gezellig. Daarbij drukte ze me altijd op het hart dat ik haar altijd mocht appen als ik daar behoefte aan had. Hierdoor had ik het gevoel dat ik altijd bij haar terecht kon en dat ik er niet alleen voor stond.

Als kers op de taart is mijn relatie tot voeding door de sessies heen enorm veranderd. Waar ik eerst last had van eetbuien, compenseren, te weinig eten en bovenal de hele dag met eten bezig zijn, heb ik nu meer rust, meer ruimte in mijn hoofd en voor mijn gevoel een natuurlijke en gezonde relatie met voeding. En ik kan je verzekeren: dat is zo fijn! Ik kan weer genieten van dingen waar ik eerst tegenop keek en ik leef veel meer in het moment. Als ik me bedenk hoeveel ik daar nu van profiteer, gun ik dat iedereen en wou ik alleen maar dat ik Lianne eerder had ontmoet.


Lianne liet me het eerste moment al gelijk op mijn gemak voelen. Ze is heel lief en voelt goed aan hoe je je voelt en waar je wel of niet over wil praten. Ze is super empatisch en denkt over alles met je mee. Ze helpt je aan positieve gedachten en helpt je met hoe je dingen aan moeten pakken en geeft je inzicht in situaties. Heel erg bedankt!