Q+A: Ik ben ontzettend bang om aan te komen/dik te worden, wat nu?

Anoniem vraagt; ik heb een lichaam met een gezond BMI, ik zie er niet dik uit maar wanneer ik naar mijzelf kijk (zonder op een gezond BMI te zitten) voel ik mij slecht en ben ik bang om aan te komen. Ik denk dat ik anders ben en dat wanneer ik een gezond BMI behaal ik dik zal worden. Hoe kan ik omgaan met dat gevoel? Ik ben begonnen met meer eten (1500-2000) kcal. Maar ik ben zo ontzettend bang.

 Antwoord; Jep. Dit is precies waar ik een hele tijd mee heb gestruggeld. Ik dacht altijd dat ik die speciale meid was die er niet zo ongezond en dun uitzag als wat het nummertje op de weegschaal aangaf en ik had de overtuiging dat wanneer ik een gezond gewicht zou hebben ik dik zou zijn.

Geloof mij, dat is een hele zieke manier van denken. De enige manier hoe jij hiermee om kan gaan is het aangaan. Jezelf uitdagen. Een verwrongen lichaamsbeeld is een heel lastig dingetje. Je kan jezelf alleen bevrijden door goed te gaan eten, gewicht aan te komen en te focussen op andere dingen. Als ik mijzelf continu in de spiegel aan bleef kijken en tegen mijzelf zou blijven zeggen hoe dik ik werd en ik elke dag steeds dikker zou worden en ik elke keer mijn heupen ging vergelijken met die van anderen, zou ik nooit comfortabel worden met mijn lichaam.

Het leven is meer dan alleen maar bezig zijn met je lichaam en het checken hoe dit eruit zit. Probeer eens het tegenovergestelde te doen. Geef jezelf een glimlach morgenochtend en zeg tegen jezelf dat je een prachtig mens bent. Wat het gewicht ook is wat de weegschaal laat zien.

Author: Lianne

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.